Produkty

KARP ŚWIEŻY

Znany i ceniony za swój wyśmienity smak, białe i delikatnie tłuste mięso oraz niewielką ilość łusek – Karp z Krogulnej – to nasz regionalny przysmak o niepowtarzalnym charakterze. 

Mięso Karpia z Krogulnej to bogate źródło łatwo przyswajalnego białka (100g = 110 kcal), nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin: A, D, B1, B6, B12, PP, a także składników mineralnych: fosforu, potasu, selenu, cynku, żelaza i magnezu. 

Karp królewski, inaczej lustrzeń z własnej hodowli oferowany jest w wielu różnych odsłonach – patroszony, tuszka, dzwonko, płat, filet bez skóry, filet nacinany ze skórą i bez. Każdy element ryby starannie oczyszczamy i przygotowujemy w taki sposób, aby dalsza obróbka termiczna nie sprawiała żadnych problemów. Gotowy produkt pakujemy zgodnie z życzeniem klienta – mogą to być styroboxy, tacki MAP lub SKIN.

Temperatura przechowywania: 0 – 4 °C
Termin przydatności do spożycia: do 7 dni

PATROSZONY

Karp wypatroszony – pozostawiony w całości.
Gotowy produkt dostępny jest w wielu wariantach, zarówno wagowych, jak i dotyczących opakowania. Ryba starannie oczyszczona i przygotowana do dalszego przetworzenia.

TUSZKA

Karp tusza wypatroszony, pozbawiony płetw oraz głowy.
Gotowy produkt dostępny jest w wielu wariantach, zarówno wagowych, jak i dotyczących opakowania. Ryba starannie oczyszczona i przygotowana do dalszego przetworzenia.

DZWONKO

Karp dzwonko oprawiony i cięty w poprzek na kawałki.
Gotowy produkt dostępny jest w wielu wariantach, zarówno wagowych, jak i dotyczących opakowania. Ryba starannie oczyszczona i przygotowana do dalszego przetworzenia.

PŁAT

Karp płat przecięta wzdłuż, połowa oprawionej tuszy.
Gotowy produkt dostępny jest w wielu wariantach, zarówno wagowych, jak i dotyczących opakowania. Ryba starannie oczyszczona i przygotowana do dalszego przetworzenia.

FILET BEZ SKÓRY

Karp filet – oprawiony, czysty płat mięsa bez skóry.
Gotowy produkt dostępny jest w wielu wariantach, zarówno wagowych, jak i dotyczących opakowania. Ryba starannie oczyszczona i przygotowana do dalszego przetworzenia.

FILET NACINANY ZE SKÓRĄ

Karp filet – oprawiony płat mięsa ze skórą, nacięty w niewielkich odstępach.
Gotowy produkt dostępny jest w wielu wariantach, zarówno wagowych, jak i dotyczących opakowania. Ryba starannie oczyszczona i przygotowana do dalszego przetworzenia.

FILET NACINANY BEZ SKÓRY

Karp filet – oprawiony płat mięsa bez skóry, nacięty w niewielkich odstępach.
Gotowy produkt dostępny jest w wielu wariantach, zarówno wagowych, jak i dotyczących opakowania. Ryba starannie oczyszczona i przygotowana do dalszego przetworzenia.

Karp świeży – tradycja dostępna przez cały rok

Z roku na rok karp świeży zyskuje na popularności i to nie tylko od święta. Każdy element z powodzeniem można przyrządzić na wiele rozmaitych sposobów – karp pieczony, duszony, smażony, a może pod postacią zupy? Niezależnie od wyboru, wszystkie możliwości będą równie smaczne. 


Do głównych zalet tej pysznej, zdrowej ryby należy zaliczyć bogactwo składników odżywczych zawartych w mięsie oraz całoroczną dostępność. Nie zapominajmy, że najpyszniejszy karp pochodzi z regionalnych, krajowych hodowli… a już z pewnością każdy przepis wykonany na bazie Karpia z Krogulnej będzie wyśmienity i sprawdzi się zarówno na codziennym obiedzie, jak i podczas wyjątkowych okazji. 

RYBY ŻYWE

Hodowane w ekologicznych warunkach i z dbałością o jak najwyższą jakość – ryby żywe, jak karp królewski, amur, tołpyga, sum czy szczupak, tuż obok Karpia z Krogulnej są dostępne w naszej stałej sprzedaży. Każda z ryb dostępna jest w różnych wariantach wagowych, ponadto spełniamy wszystkie wymogi Klienta, dopasowując się do indywidualnego zamówienia.

KARP KRÓLEWSKI

Wyjątkowy i charakterystyczny smak naszego karpia wywodzi się z wieloletniej, starannie wyselekcjonowanej odmiany, a także hodowli prowadzonej w zgodzie z naturą. Pyszne, delikatne i lekko tłuste mięso o bogatych wartościach odżywczych, a także niewielka ilość łusek stanowią o jego niezwykłej popularności.

AMUR

TOŁPYGA

SUM

SZCZUPAK